snart tillbaka.


BLOGGEN ÄNDRAS. SNART TILLBAKA.

2 dagar kvar.


Jag hade mer pengar på mitt konto än jag trodde, så mitt leende jag fick på mina läppar när jag såg det, det sitter kvar. 27 dagar kvar tills nästa lön. Men det tänker jag gärna inte på.

I morgon ska jag kolla in 2 saker när jag fikar med min moster på förmiddagen. Det är en skinklänning från H&M och ett par skor. Jag känner att jag behöver vara lite extra fin denna helgen, eftersom det är min sista helg som tonåring.

Idag har jag hunnit med övernaturligt mkt. Lagat middag, städat ur garderober, satt upp en hylla, joggat etc.etc. I morgon ska jag upp kl 07.30 för att handla till min 20 års dag (beställa tårta), fika med moster, försöka hitta ngn frisör som har tid att klippa mig och afterworka med jobbet kl. 17. Kommer bli en toppen dag!

Sony Music Entertainment


JUST NU HAR JAG igång en Rock N' Roll-lista på spotify. Det är Sony Music Entertainment som har samlat 107 klassiker på en och samm alista. Det är allifrån Elvis till Good Charlotte, dvs en salig blandnng musik. Ska jag ta sätta upp mitt stafli, grabba tag i en pensel och måla resten av kvällen, eller ska jag hitta på ngt i solen? Jag älskar att ha i-landsproblem.

BYE BYE SUMMERCOLLECTION


NÅGRA TIMMAR SENARE.. och jag har fortfarande inte fått på mig mina joggingkläder. Jag fastnade i mina garderober och städade ur och slängde hälften av allt. Så nu är det ganska tomt. Jag sa också byebye till alla shorts och klänningar. Det är alldeles för allt för sådant nu. MEN NU.. Ska jag dricka vatten, ladda över ny musik till iphonen och sedan jogga en långrunda. I eftermiddag vill jag dricka thé på altanen i solen. Ingen höstdepp här inte.


August Burns Red - Indonesia


Solen skiner in genom mina källarfönster och det ser ut som att det är underbart väder ute. Men jag öppnade dörren och fick en chock. Det är verkligen kallt. Hösten har kommit på riktigt utan att jag var med på det. Oavsätt om det är kallt eller inte, så ska jag snöra på mig mina joggingskor nu och dra på mig mina träningskläder. I Thailand joggade jag på mornarna längst stränderna i bikiniöverdel, träningsshorts, solbrillor och barfota. Nu ska jag dra på mina långbyxor, joggingskorna, tränings T-Shirt, långärmad tröja och solbrillor. Vantar och mössa tror jag att jag kan vänta ett tag med.

Men först kanske jag borde bädda, kolla över mejlen och planera dagen? Och självklart ladda inför joggingturen med lite bra musik. Jag är ledig och det är helt underbart.





MiNNAH


JAG LYCKAS ALLTID med något jag verkligen inte borde. VARJE gång jag städar, så går ALLTID någonting sönder och idag ar inget undantag. Jag tänker inte nämna vad det var som gick sönder, för jag tänker fixa nytt så fort jag kan så att ingen märker något. Jag lyckades också slänga ännumera kläder som blivit förstora, för jag hoppas aldrig bli lika stor som jag var för 1,5 år sedan. 6 kilo kommer aldrig läggas på min kropp innan jag blir gravid. ALDRIG.

Så nu är det fixat. Jag har städat, betalt räkningar, hängt tvätt och rockat loss lite framför spegeln till Between The Buried And Me. IDOL är på TV, och jag längtar tills i morgon då jag får klä upp mig lite. Det är lycka.


Samsara.


Det kan hända att jag är något fattigare nu. Men jag är strumpor, choklad, tavellist och några målargrejer rikare. Nöjd, men utmattad och sådär obeskrivligt glad över att jag är ledig resten av veckan. Jag ska sätta igång min "metal"-spellista på spotify och städa iordning och sätta upp min nya tavellist och någon tavla jag målat på den. Jag skulle vilja hinna med att kolla på Idol idag så det är nog bäst att jag säter igång.



Grym video och text.

20 år på Söndag.


Jag kom på att jag fyller 20 på Söndag oh att jag i princip bara önskar mig 2 saker av mina föräldrar. Jag ska inte har någon brakfest, utan jag ska afterworka med jobbet på Fredag och partajja efteråt. På Lördag ska jag och Jimmy ut och äta på kvällen och sedan på Söndag kl 17, är det släktkalas. Jag tror och hoppas att denna helgen kommer bli superbra. Den kommer kanske tillochmed slå förra helgen.


1 av sakerna jag önskar mig.


2a saken jag önskar mig

Namnsdag.


Kan någon förklara för mig varför namnsdagar existerar? Det är nämligen så att jag har namnsdag idag och jag kan inte direkt påstå att jag tycker att denna dagen är mer speciell än någon annan. I vilket fall så är jag iallafall på väldigt bra humör idag. Jag har drömt om att jag var ute på turné och spelade inför ca 50 (!!) pers. Drömmen förflyttade sig 1 år framåt och då lirde jag helt plötsligt på ställen som Ullevi och liknande runt om i världen. Anledningen till varför jag römde, var nog för att jag och Jimmy kollade på en dokumentär igår om Parkway Drive, där man fick följamed dem på deras resa från att vara ett lokalband, till att turnéra världen runt.

Känns som att bloggen blir allt mer och mer en musikblogg. Jag kanske borde lägga om mina tankar och bara skriva om mina intressen ist för all annan skit. Tex. om gaddningar, konst och musik. Det får funderas på och fram tills dess, ska jag besöka det stora gula varuhuset mitt i Halland. Ge-Kås, för jag ska köpa nya målargrejer.

Bullbak.


Jag kommer verkligen att lyckas som hemmafru. Det finns få saker som är bättre än att laga mat och baka. Det är så avkopplande på något vis. Jag och Jimmy tog tillfället i akt att baka lite bullar nu såhär på kvällskvisten. Det är ju trots allt Kanelbullens-dag på Måndag, och det har aldirg skadat att vara ute i god tid. Jag har inte smakat på någon än, men det kan inte misslyckas om det är en trummis och en barnskötare som gjort dem. Det går bara inte.

Förövrigt så har jag idag fått reda på att jag har en fast anställning på mitt jobb fram till nyår. Jag har haft ett stort leende på mina läppar idag och har tillsammans med Jimmy skrattat mig igenom Parkway Drives DVD. Om det var för att det var en klockren DVD, att jag fått jobbet eller både och, det vet jag inte. Men jag passar på att njuta så länge det går.




Never Say Die Tour 2010


Såg precis att mitt favoritband PARKWAY DRIVE, ska headlinear en grym turné nu i höst tillsammans med band som; Bleeding Through och Emmure. Direkt bestämde jag mig för att jag ska se dem i Stockhlm den 9 November. Blir 4e gången och jag ser fram emot det lika mycket som jag gjorde första gången jag såg dem. Då lirade de tillsammans med Bury Your Dead, Suicide Silence och To Kill på Brew House, Göteborg.
Hoppas att det blir av och att det blir episkt.


Favoriter just nu


Tänkte bara slänga in lite favoriter jag har just nu inom olika kategorier. Favoriter behövs i höstmörkret tycker jag.

Musik:
Hurts
Parkway Drive
Robyn
Between The Buried And Me
theDillinger Escape Plan

Mat:
BRIEOST
Brieost
Brieost

Kläder:
Skinnbrallor
Oversize tröjor
Höga klackar
Fjällräven parka
Dr. Martens
Sjalar
Koftor

Sysselsättning:
Måla
Shoppa
Fika
Jogga

Dricka:
Mojito
Chailatte
öl
Thé

Smink:
Bruna toner
Metallic-skuggor (The Body Shop, har de bästa)
MAC-skuggor/mascara






Kontraster.


Jag har en katt som just sprang in av rädsla efter att en hund jagat henne. Jag har en lillasyster som står och "voffar" i fönstret och försöker visa att hon tyckte att hunden var dum mot katten (hon är 1,5 år..) och mina 3 bröder ligger utsträckta i varsin soffa och kollar in något rockit på TVn. Detta lever jag med, medans Jimmy är och repar inför Japanspelningen den 16 Oktober. Sanacka om vi lever skillda världar och att det allt mer och mer visar sig.
Jag känner mig redan som en hemmafru ibland och att se Jimmy lira inför x-antal tusen fans, gör ju att det känns som att han lever ett typiskt "rockstar"-liv.
Jag älskar kontraster. Både när det gäller livet, kläder och konst. Så, så som jag sa för snart 2,5 år sedan när jag och Jimmy träffades för sörsta gången, så kan jag fortfarande säga. "- Detta känns helt rätt!"

btw, tack för de fina kommentarerna! Ni rockar.


Jimmy och hans ENGEL lirar i Tokyo,Japan om ca 3 veckor.
Grym festival.

LoudPark.com

R.I.P Parodi (Platini-Maraton)


Klockan är läggdax eftersom jag ska jobba 7.30-13 i morgon. Tisdag- söndag är jag ledig och jag har bland annat planerat in Ge-Kås för att köpa nya målargrejer, afterwork med jobbet, 20 års fest och 20 års kalas på min födelsedag på Söndag.

Nu ska jag måla mina naglar innan jag hoppar upp i min höga säng. Jag kollade nyss på en ny serie som började på SVT 1. The Event heter den och den sändes för första gången i USA i Måndags. Det är en serie som spelas in varje vecka (som Family Guy), så skådespelarna själva vet äns inte hur serien kommer att sluta och vad som kommer att hända. Skitbra var det i vilket fall och som tur är så går den på SVT så man slipper alla reklampauser. 21.15 varje Söndag framöver.

i morgon är det jobb, hämta ungarna i skolan och på dagis och sedan passa dem innan jag åker till Jimmy på kvällen. Jag är så sjukt trött på mitt pendlande fram och tillbaka. Jag vill ha en lägenhet NU!


Parodi-08 (Platini-Maraton) har idag somnat in efter en misslyckad operation.
En häst jag red fram tills för 2 år sedan hos Eva Larsson och som tävlas(-des) av Svante Johansson i Svenska Hopplandslaget.
Startade bland annat i Falsterbo Horse Show och i Aachen.
En stjärna har slocknat.
(Tankarna går idag till uppfödaren Eva Larsson och nya ägarna)


Grovmalets fest och ENGEL


Gårdagskvällen bestod av Dry Martinis, Mojitos, öl, en grym spelning med ENGEL,killar som kom med dåliga raggningsrepliker och sjukt mkt folk. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att jag är stolt över min pojkväns framträdande och jag är stolt över resten av killarna som bjöd på ett grymt gig. Jag tror jag börjar bli ett fan av min egen pojkväns band.. Eller är det så att jag bara är en flickvän som är grymt glad över att ha lärt känna nya människor som råkar vara min pojkväns polare och bandmedlemmar? Hur som helst så går det inte att beskriva med ord hur tacksam jag är för att de som nyss lärt känna mig, tagit emot mig så bra som de gjort, och verkligen välkomnat mig på bästa sätt in i "gruppen". Tack för det.




Resultatet av ett fullt och galet Sticky fingers, blev bilder som inte alls blev bra.
Men så fort Bandit lägger uppbilder på deras hemsida så ska jag visa er hur party det var igår.


GROVMALET


Nu sticker jag och mina klackar till stan och har en episk kväll och tänker possitiva tankar. Först blir det middag på en mysig restaurang innan vi drar till sticky Fingers för att kolla in ENGEL när de lirar på Bandits Grovmalet-fest.
Rocka lugnt.


skinnbrallorna är nya favoriter.


To The End


Jag måste bara säga att min pojkvän ser ganska metal ut när han sitter där med en maracas i handen. Jag har kollat på den 2 ggr nu och jag flinar till varje gång. Engel gjorde ett bra jobb igår. Ikväll blir det ännu bättre.







Tear i her EYES.


Det är med blandade känslor jag skriver detta inlägget. En dag som började så bra, med sådant gott humör, dalade snabbt neråt. Jag behåller hoppet uppe om att kvällen kommer bli episk, men det är svårt att tänka possitiva tankar i detta nu. En av mina fastrar har åkt akut med helikopter upp till Stockholm för att ligga nedsövd i 2-5 dagar pga hon fått dubbelsidig lunginflammation. Hennes lungor klarar inte av att arbeta i vaken tillståd, mycket pga att hon röker, därför ska hon få sova i några dagar. Possitiva tankar går inte att tänka. Jag kan bara hoppas just i denna stund. Mitt kontrollbehov visar sig i att jag är extremt rastlös idag. Jag vill veta. Jag vill höra läkarna säga att det kommer bli bra.

Jag gick iaf en långpromenad med hunden precis i det varma höstvädret och när jag kom hem kom min svärfar hem med en Sushi-lunch. Precis som om han visste vad som hade hänt. Ett litet leende kom på mina läppar. Jag fick fixat mina naglar svarta också. Jag lyckades helt själv. Återigen ett leende visades på mina läppar. Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad med gruppen HURTS i öronen och bli på bättre humör.




Vera Wang & Elin Kling


Kollade in Elin Klings blogg precis och fann inspiration till en outfit som skulle kunna funka ikväll. Mina nya skinnbrallor behöver sys in en del eftersom den minsta storleken var 34, så det är väl det jag borde sätta mig och göra nu innan jag springer ner till banken. Till sinnbrallorna får det bli min vita transparenta oversize-tröja och ett par rockiga klackar. Mörk sminkning, hatt, smycken och mörka naglar är väl en självklarhet när det är rock n' roll-kväll. (Eller borde jag skriva att det alltid är en självklarthet, eftersom jag är sådan?)

Elin Kling och Vera Wangs vår-kollektion, får vara inspirationskällor idag helt enkelt.


(Bild: Klin Kling)


(Bild: Style.com)
Vera Wang, Spring 2011


Lovely Friday.


Jag sitter vid köksbordet hemma hos Jimmy och äter frukost och är sådär nyvaken och snurrig i huvudet. Det är saker som händer idag och jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp dagen så jag ska hinna med allt. Jag vet att denna dagen kommer bli episk, men jag vet inte om den kommer bli det till max, eller om det kommer att finnas med en grej jag kommer bli besviken av. Jag vet nämligen idag om jag får en 80% tjänst på en förskola jag jobbat på innan, och det gör mig lite nervös, vilket kanske är förstårligt?! Jag försöker iaf hålla mina tummar och tår.

Banken ska besökas, plåster ska köpas (får fortfarande efter snart 1 år skoskav av mina Dr. Martens), naglarna ska fixas och mat ska ätas. Frågan är bara när jag ska åka in till stan. Jag vet liksom inte hur mycket tid jag har att röra mig med. Irriterade.


ENGEL och DEATHDESTRUCTION live @ Sticky Fingers ikväll.

Propaganda.


Det är för sent. Jag borde sova vid detta laget, eftersom jag ska jobba mellan 7-13  i morgon. Istället sitter jag här och lyssnar på musik, headbangar imellanåt och funderar på morgondagen. Idag har jag trippat på energi och lycka och hunnit med väldigt mycket. Jag har jobbat mellan 7.30-16, skaffat nytt VISA-kort, riggat om outfit, shoppat ett par skinnbrallor, fikat med Emma och varit på porslinsmålning. Energin sitter fortfarande i och jag vet inte alls hur detta ska sluta. Jag är uppe på toppen just nu och har varit det i ca 1 vecka. Jag tänker stanna här. Ingenting ska få trycka ner mig.

Morgondagen kommer att bestå utan arbete, utprovning av min vinterjacka, åka hem till Jimmy och ladda inför Fredagen. Kanske är jag tillochmed såpass frisk att jag kan ta höstens första rejäla joggingtur? Mina 5 km jag springer varannan dag i vanliga fall, ska springas på 23 ist för 24 minuter. Mina 5 km ska senare under hösten bytas ut mot 8 km och jag ska pressa mig själv till att starta några lopp nästa år.

Nu måste jag däcka. Helt ensam, för Jimmy förbereder sig inför morgondagens TVmedverkan med bandet. KL. 8.30 på Bandits Rivstart. Antingen kollar man på kanal 10 eller så lyssnar man på Bandit Rock på radion.


Turkost.


Kvällen börjar bli sen. Jag är nyduschad och har precis kommit på att jag idag har gjort en massa MÅSTEN. Jag har jobbat mellan 8.30-16. Jag har hängt upp tvätt, plockat in tvätt i garderoberna och lådorna och lagat lunchlådor. Jag och Jimmy har även fått nys om en 2 r.o.k-lägenhet, men vi vet ingenting än. Jag har också pratat med chefen idag ang min 80%-tjänst och det faller över mig att jag börjar bli vuxen. Kan man ha 20 års kris? Isåfall tror jag att jag har det. Om 1,5 vecka är mina tonår över..

Jag har en korg kvar med tvätt som ska in i garderoben, mackor som ska göras inför Jimmys hemkomst efter repet om ca 30 minuter. Sedan ska jag sova för det är jobb mellan 7.30-16 som gäller i morgon. De där 200 kr/veckan för en städerska, kommer lätt vara värt det när vi flyttar. Det säger jag bara.

Glöm inte att kolla på Rivstart på Torsdag förmiddag. Jimmy och hans band Engel ska vara med där. Det sänds även på radion för er som inte hajjar.


Engel.
Jag saknar Getaway Rock Festival och allt som hände där.

Är det okej att gå på festival när man är 20?
Eller är man för gammal då?



Sounds like music.


Det är Tisdag. Solen skiner och jag kom nyss hem från jobbet (Förskolan som jag jobbat på förut). Jag har vikariat där denna veckan och på Fredag vet jag om jag får tjänsten på 80 % där. OM jag får den, kommer jag att fira tills pengarna är slut, tills rösten har försvunnit och tills jag har så ont i föttterna pga mina heels, så att jag inte kan stå på fötterna mera. Det känns som att denna veckan kommer bli skitbra.

Jag ska grabba tag i min laptop och strax bege mig till min moster och hennes man+familj. Det blir kvällsmiddag och visning av nästan 1000 bilder, från min Thailandsresa. Jag är superduper trött egentligen, men jag trippar på lycka just nu, så jag skulle kunna göra i princip vad som helst. Jag har äntligen hittat min almanacka, så jag ska börja med att skriva in alla planer där. Veckan är fullspäckad och jag älskar det.

Låtar som jag vill tipsa om just nu, är dessa som går på repeat på min iPhone hela tiden:

Better Than Love - Hurts
Wonderful Life - Hurts
Let Down Your Hair - Bury Your Dead
Sleepwalker - Parkway Drive
Pressures - Parkway Drive
Farewell, Mona Lisa - The Dillinger Escape Plan
Cry When You Get Older - Robyn
Dancehall Queen - Robyn



The Dillinger Escape Plan


Hurts


Valvakan på 4an.


Det ser bra ut. Väldigt bra ut. Om man bortser från att SD ligger över 4%spärren. Peter som leder "Ditt Val 2010", gör och har gjort hela veckan, valprogrammen så mycket intressantare och roligare. Jag och Jimmy har suttit varje dag i princip och kollat både på valprogrammet på 4an och på nyhetskanalen under pauserna på TVn.

Något annat som kom upp i mitt huvud nu under valprogrammet, är att jag kommer vara med om en episk kväll på Fredag. Jag längtar alla redan och jag ska verkligen vara fit for fight när Fredagen kommer. Det kommer bli grymt. Det är en sak som är säker.


Engel @ Sticky Fingers 24/9
"Also playing: DeathDestruction. DJ'ing will be handled by Peter Iwers of In Flames and Bandit Rock's Fredrik Stenberg.

Doors open at 20:00 and and it'll be free to enter between 20:00 - 21:00, after that, it'll cost 60 SEK. No pre-sales!

Agelimit is 20 years.

-------

Bandit Grovmalet ställer till med ett sjuh*lvetes j*vla party på Sticky Fingers den 24 september.
På scen hittar vi inga mindre än Engel och DeathDestruction och i skivbåset vänder Peter Iwers (In Flames) och Fredrik Stenberg (Bandit Rock) vax hela kvällen.

Dörrarna öppnar kl.20.00
Fri entré kl.20.00-21.00, därefter 60 SEK.
Inget förköp
Åldersgräns: 20 år"

- Från Evenemanget på Facebook.


Blå. Blått. Blue.


Vilken kväll jag var med om igår. Började med att Jag och Jimmy åkte ut till Mangan och Åsa i Frölunda, där vi blev bjudna på gott sällskap, chickenwings, som Åsa gjort och öl. Vid 22 tiden skjutsade Åsa oss till StickyFingers där vi kollade in MAngans polare när han lirade med sitt väldigt showande band. Överraskande bra var det. Efter giget vandrade vi till till våra hawk The Flying Scotsman vid avenyn och mötte där upp Marcus och Eleonor. Några timmar där med 25 åringar som stötte på mig, god öl, gott sällskap och bra musik övergick vid 3 tiden till att vi vandrade hem till Eleonor och Marcus, drack champange samtidigt som vi pratade om allt och alla och med go musik i bakgrunden.

Idag mår jag som jag förtjänar. Idag bestod min frukost av en Chailatte och ett glas Sprite. Jag lämnade min man på jobbet vid 11 och åkte hem till Varberg. Kvällssolen skiner. Jag är nöjd med mina röster jag lagt idag och jag ska i morgon fatta ett beslut jag inte känner för att fatta. Denna kväll ska bestå av Äppelpaj, thé, valvaka och ost med kex. Ikväll kommer Alliansen att vinna. Och visst kommer det att vara ett leende på mina läppar.

Slirar runt.


Proppmätt och med en aning huvudvärk, sitter jag just nu vid matbordet och disskuterar med min svärmor om hennes nya HTC-mobil. Vi är båda ungefär lika ointresserade av teknik, så jag kan väl inte påstå att vi är så bra på att komma fram till hur man använder nya teknikprylar. Men vi lär oss. Vi måste det. Våra män turnérar och är inte alltid hemma, så för att inte vara helt lost bland tekniken, så har vi beslutat oss för att försöka själva.

Jag och min kära svärmor har idag varit i Borås, för omväxlingsskull. Stan är fullproppad med politiker så vi valde att ta den mindre staden före den stora proppfulla. Hon fick shoppat en hel del kläder och kollat på nya glasögon. Och jag, jag kollade in ett par stövlar på Din Sko och disskuterade linser inne på Smarteyes. Jag behöver verkligen linser känner jag.

Nu är klockan snart 16 och jag ska vara inne i stan om 4 timmar. Innan dess ska jag ha hunnit noppra mina ögonbryn, tagit ett bad, lagat en hallon/blåbärspaj (som vi struntade i i går), ätit middag och efterrätt sminkat mig och fått bort huvudvärken. Ikväll blir det fest hos Mangan och sedan utgång. Kvällen kommer bli kanon!


1199:- på DinSko.


Till Jimmy i vinter.
H&M


Fredagsmys.


Jag har suttit inne nästan hela dagen pga detta regn som har bestämt sig för att ösa ner hela dagarna. Jag har varit ute i ca 30 minuter och det gällde en promenad ner till ICA för att köpa godis och hämta ut min svärmors nya HTC-mobil. Nu tränger solen igenom molnen och regnet verar ha upphört, så jag ska ta med mig hunden ut på en längre promenad nu. Hon är lika rastlös som jag.

Jimmy är inne i stan och har ett akustiskt gig på RockBåtens pre-party. Jag hoppas att han kommer hem om ett tag, för jag och mina svärföräldrar har laddat för en riktig mysfredag. Vi har tänkt tacos, hallon/blåbärspaj med vaniljvisp, godis, thé, Idol och filmen Salt. Jag tror att det kommer bli en grym kväll som uppladdning inför morgondagens planer. Imorgon ska vi åka till Borås och utföra lite ärenden och luncha. På kvällen är det utgång i Göteborg som gäller, och det är Englarna mfl. som ska med ut. Jag antar att vi kommer att inta vårat stamisställe The Flying Scottsman, då känner nog sig Steve lite mer hemma.

Förövrigt så måste Jimmy fixa min blogglayout. Den håller ju på att falla samman märker jag.

Gynning.


Just nu sitter Carolina Gynnng och signerar sin nya parfym Passion på Åhléns inne i stan. Jag trottsar tyvärr inte ösregnet och beger mig dit för att köpa den, utan jag tänker istället tillbaka på förra sommaren då jag träffade henne på Åhléns. Hon är en enorm inspiriations källa och en jävligt hard working woman. Sånt gillar jag.



Fjällräven Kodiak Parka


Jag har äntligen hittat vilken fjällrävenjacka jag ska ha i vinter och eftersom jag fylller år nu den 3/10 så tänker jag att jag kan önska mig den av mina föräldrar. Så i morgon ska jag åka in till Naturkompaniet och prova ut rätt storlek och bestämma om jag återigen ska ha en brun vinterjacka, eller om jag ska ha en svart eller grön. Behöver jag tala om att jag är väldigt glad övr att precis ha hittat en vinterjacka? Äntligen.

http://www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx?id=62879
- Mums.


Lovely friday.


Regnet öser ner och jag vaknade och trodde att det var lördag idag. Gissa om det gick en lycka genomkrooppen när det visade sig att det bara är Fredag? Gårdagen var underhållande och jag gick med ett leende på läpparna nästintill hela tiden. Vi började dagen med att luncha pizza innan vi åkte till Jonsered och Svensk musik för att köpa trummskinn till Jimmy. Efter det åkte vi in till stan och satte oss på Espressohouse i Nordstan drack varsin Chailatte och kollade på folk. När klockan blev strax innan 18 åkte vi bort till Rengbågsgatan och repan för att träffa resten av Englarna, eftersom det var ett akustiskt rep som skulle genomföras inför deras spelning på stena Terminalen ikväll. klockan 21.15 var vi hemma, gjorde ostmakor och thé och satte oss för att titta på Debatten på 4an och Nyhetskanalen. Jagvet verkligen till 100 % nu vad jag skka rösta på.

Fredag idag alltså och jag tänker bakanågot innan vi åker in till stan i eftermiddag. jag har inte bestämt mig för om jag ska med på det skustiska giget ikväll, eller om jag ska vänta med utgång tills i morgon. Känns lite väl att gå ut två dagar i rad med samma människor.


Rockbåtens Pre-Party ikväll.
Stena Terminalen, Göteborg.


Blood, Tears & Gold


Jag är helt insnöad. Verkligen helt insnöad på gruppen Hurts. Hela dagen (förutom när jag jobbade i förmiddags) så har jag lyssnat på deras nya platta och sjungt med i varje låt. Deras två hitar; Wunderful life och Better Then Love, är favoriterna men Blood, Tears & Gold är också en stor favorit. Jag behöver sådanhär musik ibland. Jag har snöat in mig så hårt på 2 metalband den senaste månaden, att jag nästan tyckte att det var lite skönt att lyssna på något annat än massa breakdowns och tunga riff.

Jag är förövrigt färdigpackad och sitter bara och väntar på att tiden ska gå i princip. Jag ska försöka matcha in så att mitt tåg är inne i stan i lagom tid tills Jimmy slutar jobbet kl 21. Tills dess hoppas jag att det slutar blåsa och regna. Iallafall för en stund. Senare ikväll får det gärna fortsätta, för det kommer bli en stor mugg vaniljté och massvis med levande ljus när vi är hemma hos Jimmy.

Dancehall Queen.


MIKKART10.
Jag fick en idé, satte på Hurts nya platta och satte igång. Mina stämband är snart sönderhostade och sjungda, men det struntar jag i. Jag blev helt okej nöjd med resultatet iallafall och jag tänker nu tillbringa mina dagar hos Jimmy på bästa sätt. Jag vet att helgen kommer bli grym. Speciellt på Fredag. Jag behöver packa. Jag har ingenting hos Jimmy längre. Jag behöver äta pannkakor också. Sen drar jag.






Wonderful life.


Solen strålar. Jag har jobbat. Jag sitter på min heltäckningsmatta i mitt svart,vit,röda rum och sa precis hejdå till Jimmy som stack till jobbet. Jag ska för första gången (på 1,5 månad) i efter middag, sätta migg på ett tåg. Jag ska åka ifrån Varberg och bege mig till storstaden och den lilla byn utanför, för att vara med Jimmy tills på Måndag. Det ska bli riktigt skönt att vara ledig i Sverigeland några dagar, eftersom jag inte är riktigt frisk.

Nu ska jag städa. Sedan ska jag fika nybakade kakor och rulltårta från Lilla Träslövs Finbageri och efter det fortsätta på min tavla. Den ska nog allt bli lite ball iallafall. Dock behöver jag större dukar att måla på i fortsättningen. 120x120 somsagt. Det magiska måttet kanske.


Jag har fattat ett beslut.


Jag har lagt mig i sängen. Jag vill ha min pojkvän här brevid mig. Jag saknar honom. Jag har lite smått ångest över att Jag och Jimmy kommer att glida ifrån varandra nu när vi båda kommer att jobba helger. Det får verkligen inte bli så. Jag har många tankar i mitt huvud. Jag behöver egentligen prata av mig. Men jag hinner inte. Det finns ingen tid. Tänk om jag hade fått pengar för allt jag planerar in. Då hade jag kunnat fösrörja mig utan att behöva känna ångest och press. Jag är glad över att ha funnit ett jobb som är intressant. Inget snack om saken. Men det finns mycket innanför skinnet och leendena. Det finns enormt mycket jag vill nå ut med och ge folk. Jag vill kunna vara mig själv till 100% utan att känna att jag inte passar in där jag befinner mig. Jag vill så mycket. Snart är det värt att ta risken som ligger i bakhuvudet. Det får bära eller brista.

På kanal 4 är det Valprat med Alliansen. Jag har sedan 1 månad tillbaka tagit mitt beslut. Jag vet vad jag ska rösta på.

MIKKART10


Det går segt med mitt målande. När jag var i Thailand fick jag så otroligt mycket inspiration av alla Reggybarer vi var på, så denna höst får ägnas åt reggy,trash-faces. I våras hade jag ju disco/punk-tema, och det får vänta ett tag känner jag. -jag har just nu 2 bakgrunder klara. En av dem ska jag sätta prägel på nu ikväll undertiden som jag kollar på idol, dricker Té och kurerar mig. Jag måste komma igång igen. Kankse tillochmed börja med 120x120?


Paus.


Första dagen är avklarad och jag är utmattad, nöjd och fundersam. Marie och Jeanette på Paus är två otroligt roliga och härliga människor som jag verkligen kommer att stortrivas med. Paus är för er som inte vet, en inredningsbutik och frisersalong (i samma) i Varberg som erbjuder alltifrån hembakade skorpor i olika smaker till en ny frisyr. Konceptet är något jag verkligen tycker om och jag hoppas att jag ska trivas och klara av allt ansvar. Allting är HELT nytt för mig och det är mycket som ska tryckas in i huvudet och jag måste bättra på min självkänsla märker jag. Klarar andra av det, borde jag med göra det. Bara jag vågar.

Febern spökar fortfarande. Jag får fortfarande hostattacker. Jag vill vara frisk. Jag vill ut i joggingspåret igen efter en hel månads uppehåll (förutom MAX 1 km joggning ca 2 dgr/veckan i Thailand, mer orkade jag inte) . Mina höstplaner behöver skrivas ner. Vart är min almanacka?

17/9 Engel akustiskt gig på Rock Båtens pre-party, Göteborg
24/9 Engel gig på Grovmalets fest på Sticky Fingers, Göteborg
2/10 20års fest
2/10 Fyller 20


4 händelser av väldigt många, Dessa är de jag ser fram emot mest de kommande 3 veckorna. Jag måste verkligen hitta min almanacka..

Paus's blogg hittar ni på http://pausfoi.blogspot.com

Nystart idag.


Godmorgon.
Regnet öser nästintill ner och det blåser som vanligt. Det är en sådan här dag man bara vill ligga kvar i sängenhel dagen och dra täcket över huvudet och tänka tillbaka till Thailand. Men om en stund ska jag bege mig till Paus, där jag ska börja provjobba idag. Hur spännande som helst, men min feber spökar och hostn är fortfarande kvar, så jag har kanske inte de bästa förutsättningarna. Jag sitter med Indiskas största tékopp, med Cranberry té och sirap. Jag hoppas att det ska hjälpa mig lite iallafall.

Efter jobbet ska jag ringa efter tid hos läkarn ang. min feber och min leverfläck som väcker och ändrar färg. Och så ska jag vila, vila och återigen vila. Jag vill bli frisk.

A10


Jag vet hur jag vill se ut i höst. Jag tror inte det är omöjligt.


- skinnbrallor (svarta och röda)
- slarvigt instoppad oversize t-shirt
- svarta highheels eller Dr. Martens
- ljusljusljusrosa hår
- skinnjacka/fjällrävenjacka
- Nya glajjor med "hårdare" båge
- stor halsduk stora vantar


Happyland.


Nyss hemkommen från stan (Varbergs centrum..) och sjunger just nu med en hes röst, med i Amanda Jensens låtar. Min hosta tar kål på mig och jag vet inte hur jag ska få bort den. Med eller utan hosta så ska jag ta mig igenom denna veckan med bravur. Jag ska göra mitt yttersta för att göra det som förväntas av mig. Jag ska försöka stå till tjänst och utvecklas i den takt folk vill och jag ska visa dem att jag verkligen vill detta. Oftast är saker lättare sagda än gjorda, men jag ska försöka bevisa för folk att jag faktiskt kan bevisa motsatsen till det. Ingenting är 100 % än. Jag har fått en chans som jag ska ta och som jag ska ta vara på. Detta är helt nytt för mig. Denna veckan kan innebära nya möjligheter, nya kollegor och nya krafter. Jag tvivlar inte. Jag blickar framåt. Detta kommer bli kanon!

Jag träffade min kära vän Nella idag. Vi skvallrade och pratade om våra resor och drack det vi brukar på EspressoHouse. Vi stötte även bla. på Wallah som idag sticker till Canada för att jobba i 6 månader. Jag är lagom avundsjuk kan jag tala om. Även fast att Sverige är en fint land, så lockar utlandet extremt. Jag får hålla mig inom Sveriges gränser ett tag till iaf. Jimmy får sköta utlandsresorna och ge mig fina presenter när han kommer hem från tunéerna.

Nu ska jag dricka té, spinna vidare på lite idéer till min tavla jag vill börja med omgående och skriva i almanackan.


I'm BACK!


20 grader kallare. nästan 1 månad senare. Jag är tillbaka och jag har en fullbokad höst på ingång. Jag kan börja med att tala om att jag sitter i min säng just nu och lyssnar på all ny musik på Spotify (jag har missat en hel månads nyheter..) och laddar inför ett möte jag har idag klockan 14.30. Solen strålar in genom mina källarfönster och för en kort stund tänkte jag dra på mig mina nya shorts jag köpte i Bangkok, men det är alldeles för kallt. Jag har kallsvättats i 3 dagar nu och haft 39.2 graders feber och hosta. Min kropp vill tillbaka till värmen. Idag känner jag mig såpass bra att jag tänker göra precis vad som faller mig in utöver det jag redan planerat.

Jag ska kl 14.30 på en anställningsintervju och jag känner mig inte ett dugg nervös. Efter det ska jag umgås med Nella och ta igen all förlorad tid, skaffa nytt ID-kort och VISA-kort, eftersom det försvann på Arlanda.
Jag måste leta upp min almanacka för att skriva upp allt som händer i höst. Jag måste få ihop tiden. Jag måste sluta planera så mkt. Men samtidigt så älskar jag det. Denna hösten kommer bli grym.


My Way.
Saknar det.


RSS 2.0